Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Melvit: Konsumenci zwracają uwagę na zawartość błonnika

Wśród Polaków stale rośnie świadomość zdrowego odżywiania, konsumenci częściej zwracają uwagę na wartości odżywcze zawarte w produktach. Jednym z dwóch parametrów, które są najczęściej sprawdzane jest właśnie błonnik – mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl, Maria Rzewnicka z firmy Melvit.

- Świadomość konsumentów, jakie produkty są korzystne dla zdrowia i dlaczego, jest coraz powszechniejsza. Jednak często ta wiedza jest niepełna, dlatego naszym zadaniem jest tłumaczenie, dlaczego warto wybierać produkty zbożowe bogate w błonnik oraz mówienie prostym językiem o korzyściach spożywania błonnika. Tego typu informacje często umieszczamy na naszych materiałach reklamowych i stronach internetowych – komentuje Maria Rzewnicka.

Jej zdaniem, produktów zawierających błonnik jest sporo na rynku, jednak część z nich jest nim sztucznie wzbogacana i znajdziemy tam również substancje konserwujące czy cukier, które nie są korzystne dla zdrowia. Jak dodaje, dlatego rynek powinien być poszerzany o produkty naturalnie bogate w błonnik, które w całości są dobre dla organizmu.

Oferta firmy Melvit to przede wszystkim produkty zbożowe, które są źródłem błonnika. - Ostatnio wprowadziliśmy na rynek Chię z otrębami owsianymi, który mimo krótkiej obecności na rynku cieszy się dużą popularnością. W planach są już kolejne innowacyjne produkty będące również cennym źródłem błonnika – dodaje Maria Rzewnicka.

Melvit specjalizujemy się w produkcji, dystrybucji oraz konfekcjonowaniu artykułów sypkich, takich jak kasze, ryż, płatki i mąki. Produkty firmy oferowane są pod markami: Melvit, Szczytno Premium oraz Granum.



© Portal Spożywczy 2022-05-28 02:20:38