Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Mieszkańcy Chicago zwariowali na punkcie polskich pączków

W lutym polski przysmak niespodziewanie stał się kulinarnym hitem w jednym z największych miast Stanów Zjednoczonych - donosi Puls Biznesu.


Autor: pb.pl
Data: 09-02-2016, 12:44
Polskie pączki podbijają Amerykę.

Jak pisze Puls Biznesu cytując doniesienia Reutersa, pączki "zdobywają rynek wykwintnych deserów jak burza." "Ulepszoną wersja donatów", jak określają je Amerykanie, spopularyzowali w Chicago przedstawiciele licznie zamieszkującej to miasto Polonii.

Polskie pączki uznawane są w Stanach Zjednoczonych za przykład awangardowej kuchni. Największego zainteresowania pochodzącymi z Polski słodkościami właściciele sklepów i cukierni spodziewają się 9 lutego.

Czytaj więcej na pb.pl

© Portal Spożywczy 2020-10-22 16:55:08