Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Ice Dream, nowy koncept lodziarni, chce wejść do kolejnych centrów handlowych

W kwietniu w Centrum Handlowym Arkadia rozpoczęła działalność pierwsza w Warszawie self service gelateria. To miejsce, w którym każdy może samodzielnie skomponować swój ulubiony deser, łącząc różne smaki włoskich lodów z kolorowymi dodatkami. Miesiąc po otwarciu, popularność lodziarni szybko rośnie. Właściciele rozpoczęli już rozmowy z zarządcami kolejnych centrów handlowych, którzy sami zgłaszają się z propozycją najmu powierzchni.


Autor: portalspozywczy.pl
Data: 07-05-2019, 16:51
fot. materiały prasowe

Self service gelateria to zupełnie nowy pomysł na podawanie i jedzenie lodów. Wszystko polega na tym, że każdy nakłada je sobie sam i decyduje o tym, jak duża ma być porcja i jakie smaki chce zobaczyć w rożku lub kubeczku. Płaci się w zależności od tego, ile waży ostateczna porcja. Koncepcja „self service ice cream” przybyła z Włoch, gdzie stoiska tego typu cieszą się dużą popularnością. W Polsce jest to nowość.

Ideą Ice Dream jest to, by lodowy deser każdy mógł komponować według własnego uznania. Instrukcja tworzenia lodów zawiera się w czterech krokach. Po pierwsze decydujemy, czy chcemy kubeczek czy wafelek. Krokiem drugim jest nałożenie lodów, wybierając ze smaków dostępnych w automatach. Następne są dodatki – kolorowe posypki, sezonowe owoce, kuleczki z jadalnego brokatu, wiórki czekolady. Na koniec gotowy deser ważymy przy kasie i płacimy w zależności od wielkości porcji.

- Składniki, z których wytwarzamy nasze lody trudno znaleźć w Polsce, dlatego lwią część sprowadzamy bezpośrednio z Włoch. Dzięki temu możemy zaoferować całą paletę niespotykanych smaków i kolorów. W Ice Dream można wybierać zarówno spośród smaków tradycyjnych i dobrze znanych, ale też bardziej egzotycznych, takich jak: vege mango, banan czy zielona herbata. Jest też czarna wanilia, niebieskie migdały, a nawet… wata cukrowa i tęczowy jednorożec – tłumaczy Jakub Szeliga, pomysłodawca konceptu.

Ice Dream planuje rozwój

Gelateria na razie dostępna jest jedynie w warszawskim centrum Arkadia, właściciele mają jednak w planach otwieranie kolejnych punktów w całej Polsce. Pierwszy z nich już udowodnił, że miejsce to cieszy się popularnością wśród młodzieży, par, jak i rodzin z dziećmi. Pod kątem tych ostatnich Ice Dream nawiązał współpracę ze zlokalizowaną w Arkadii Salą Zabaw Fikołki. W maju i czerwcu dzieci obchodzące urodziny w Fikołkach oraz całe rodziny mogą liczyć na upominek od lodziarni, którym są vouchery na lody według ich własnej koncepcji.

Powstające w Ice Dream desery zaczynają podbijać media społecznościowe. Facebookowe grafiki Ice Dream zostały docenione przez branżowe portale, zdjęcia własnoręcznie wykonanych lodów regularnie zamieszczają na swoich profilach klienci. -  Ice Dream udowadnia, że lody mogą być nie tylko smaczne, ale i piękne. Co więcej, nasze lody okazują się też niesamowicie fotogeniczne. Co rusz słyszymy opinie, że jesteśmy bardzo instagramowi. Trzeba przyznać, że coś w tym jest, kiedy patrzymy na kolejnych klientów, którzy przed spróbowaniem loda najpierw robią mu zdjęcie – dodaje Jakub Szeliga.

Lodziarnia otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 10-20, w piątki i soboty 9-23, a także w każdą niedzielę, również w niedziele niehandlowe, między godziną 10 a 21. Gelateria Ice Dream znajduje się na I piętrze CH Arkadia przy al. Jana Pawła II 82 w Warszawie. Punkt ma formę wyspy, która znajduje się na środku strefy foodcourt.

© Portal Spożywczy 2020-07-11 22:34:18