Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

UPEMI podsumowała 10 lat systemu jakości QAFP

Po dziesięciu latach od powstania systemu QAFP certyfikaty QAFP posiada ok. 700 podmiotów, a w tym systemie zgromadzone są stada, które liczą ponad milion świń. Ta ilość pozwala na stworzenie ciekawej oferty, którą coraz częściej zainteresowane są sieci handlowe


Autor: farmer.pl
Data: 04-06-2019, 15:28
fot. farmer.pl

Podczas jubileuszowego spotkania, które odbyło się 31 maja w Warszawie, Wiesław Różański prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) podkreślał, że czas jaki upłynął od powstania systemu pozwolił na zbudowanie istotnej bazy surowcowej mięsa wieprzowego, produkowanego w wysokiej i gwarantowanej jakości. Dzisiaj certyfikaty QAFP posiada ok. 700 podmiotów, a w tym systemie zgromadzone są stada, które liczą ponad milion świń. Ta ilość pozwala na stworzenie ciekawej oferty, którą coraz częściej zainteresowane są sieci handlowe, a przed wszystkim są skłonne zapłacić więcej za jakość, którą gwarantuje system. Jednocześnie wieloletnie działania marketingowe przyczyniły się do wzrostu rozpoznawalności znaku QAFP wśród konsumentów.

Przy okazji jubileuszu, UPEMI zorganizowała konferencję dotyczącą aktualnych zagadnień i problemów branży mięsnej, w której wzięli udział przedstawiciele administracji i biznesu.

Zaproszeni prelegenci przedstawili aktualny stan prac legislacyjnych związany z branżą mięsną, a także odpowiedzieli na pytania słuchaczy.

Więcej na Farmer.pl

© Portal Spożywczy 2021-01-23 21:36:19