Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

FRSiH 2019: Poznaj laureatów certyfikatów "Dobry produkt 2019" (galeria zdjęć)

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl i horecatrends.pl przyznała, już po raz dziesiąty, firmom z branży żywnościowej certyfikaty „Dobry produkt 2019".


Autor: portalspozywczy.pl
Data: 31-10-2019, 13:41
fot. portalspozywczy.pl

Nagrody wręczyli Wojciech Kuśpik, prezes grupy PTWP, Edyta Kochlewska, redaktor naczelna serwisu dlahandlu.pl i redaktor naczelna Rynku Spożywczego oraz Magdalena Twardokęs, menadżer segmentu spożywczego.

W skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, weszli: 

·         Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca horecatrends.pl
·         Dominik Duraj, szef kuchni restauracji Villa Gardena
·         David Gaboriaud, trendsetter kulinarny i osobowość telewizyjna
·         Stefan Golonka, przez 20 lat prezes Kraft Foods, obecnie członek RN Bakalland
·         Honorata Jarocka, analityk Mintel
·         Renata Juszkiewicz, prezes Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji
·         Urszula Kłosiewicz-Górecka z Instytutu Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
·         Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl
·         Ola Lazar, współzałożycielka akceleratora Food Forward
·         Szymon Mordasiewicz, Commercial Director Panelu Gospodarstw Domowych GfK
·         Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl
·         Rafał Sikora, manager Rynku Spożywczego
·         Bartosz Urbaniak, szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę
·         Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting
·         Szymon Żółciński, partner w zespole Biznes i innowacje w CRIDO
 
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
 
Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: Produkt innowacyjny; Nowy produkt;  Produkt tradycyjny i regionalny; Produkt wysokiej jakości oraz po raz pierwszy w kategorii Produkt HorecaTrends.
 
Certyfikaty w kategorii Produkt innowacyjny otrzymały:

§  BeRAW ProBiotic Cookie firmy Purella Sp. z o.o.

§  Linia produktów bez laktozy, firmy Grupa MLEKOVITA

§  Superfood Bowl firmy Chias Brothers Europe Sp. z o.o.

§  Linia budyni proteinowych, firmy Intenson Europe Sp. z o.o.

Certyfikaty w kategorii Nowy Produkt otrzymały:

§  Old Friends Kimchi Vegan Spicy, firmy Fabryka 111 Sp. z o.o.

§  VegUp BIO Mango Alphonso, produkowane przez firmę Jogurty Magda

§  Snajki, firmy Snails Garden

§  DayUp Protein Boost, Arteta Sp. z o. o

Certyfikaty w kategorii Produkt tradycyjny i regionalny otrzymały:

§  Jaja od kury zielononóżki, od Oldar Group Sp. z o.o.

§  Tradycyjna Osełka Masła ekstra 300g Łosickie 82%, Zakładów Mleczarskich "LAKTOPOL-A" Sp. z o.o.

§  Zakwas z kiszonych buraków, produkowany przez Przetwórnię warzyw M.Sznajder Kiszone warzywa z Doliny Baryczy

§  Linia Tradycyjnie Wędzone, firmy Dobrowolscy Sp z o. o.

Certyfikaty w kategorii Produkt Wysokiej Jakości otrzymały:

§  Kombucha Brothers & Sisters, firmy Natural Brands Sp. z o.o.

§  Linia Czekolad Premium E.Wedel, firmy Lotte Wedel

§  Kurczak Zagrodowy z Podlasia, firmy Sedar SA

§  Browar Kormoran Sp. z o.o. za 1na100 Pigwowiec i Miód

Certyfikaty w kategorii Produkt HorecaTrends otrzymały:

§  Pastrami Deli Sp. z o.o. za Pastrami

§  Sok niskosłodzony z Jagody Kamczackiej firmy Mariola Bielas Cztery Pory Smaku

§  Ser Bursztyn Szefa marki Skarby Serowara, firmy Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek

§  Hotz – linia dodatków: chili, pesto, ketchup, chrzan, firmy Proco Polska Sp. z o.o. Sp. k.

Przyznano również certyfikat szczególny. Jego laureat został wyłoniony w drodze głosowania internautów - czytelników serwisu portalspozywczy.pl. Certyfikat ten otrzymała linia budyni proteinowych firmy Intenson.

Rekomendacja potwierdzona znakiem „Certyfikatu Dobry Produkt” to szansa dla polskich firm spożywczych na większe uznanie wśród klientów, a także hurtowników i sieci handlowych. Prezentacja Certyfikatu na opakowaniu to także realna szansa na wyróżnienie i podkreślenie wyjątkowości Państwa produktu na sklepowej półce. 

© Portal Spożywczy 2020-06-06 19:01:26