Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Firmy spożywcze stawiają na elastyczną produkcję (wideo)

Obserwujemy, że w coraz większym stopniu firmy spożywcze stawiają na elastyczna produkcję, czyli chcą być bardziej konkurencyjne pod kątem minimalnych zamówień od swoich klientów – powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Jakub Sokolewicz, szef działu technicznego Siemens.

Widzimy trend mniejszych ilości, mniejszych zamówień, ale częstszej produkcji. To się wiąże z częstszą koniecznością przezbrojeń maszyn i stratami na produkcji. - Oprogramowanie ma pomóc firmom zredukować te straty i prowadzić operatorów w czasie przezbrojeń i samej produkcji za rękę – podkreśla.

Digitalizacja pozwala lepiej wykorzystać dostępne zasoby. Mając do dyspozycji maszyny, ludzi i surowce należy jak najbardziej optymalnie to wykorzystać. - Skończyły się czasy, gdy zamawiało się surowce na magazyn i tam leżały tygodniami – mówi Jakub Sokolewicz.



© Portal Spożywczy 2021-07-26 07:13:41