Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Fanex wprowadza Sos o smaku bekonu

Fanex, polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadza na rynek Sos o Smaku Bekonu. Nowa receptura charakteryzuje się wyrazistym smakiem oraz lekko przydymionym aromatem. Produkt jest dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz w sprzedaży internetowej.

Nowy Sos o Smaku Bekonu marki Fanex został stworzony na bazie musztardy, majonezu, smażonej cebulki oraz innych przypraw. Smak bekonu połączony został z wyczuwalnym posmakiem dymu.

Sos o Smaku Bekonu polecany jest jako dodatek do mięs i ryb z grilla, burgerów, hot-dogów, kanapek, zapiekanek i tortilli. Ciekawie podkreśli też smak np. pieczonych ziemniaków.

- Myślę, że nasz sos spotka się z dużym zainteresowaniem na rynku gastronomicznym, ale także wśród Klientów detalicznych. To wyjątkowa kompozycja smaku, która jest jeszcze dość mało spotykana na polskim rynku. Już teraz, tuż po jego wprowadzeniu, widzimy bardzo duże zainteresowanie tym produktem. Od pierwszych osób, które miały okazję próbować nowego sosu, płynie do nas wiele pozytywnych opinii, które utwierdzają nas w przekonaniu, że poszliśmy w dobrym, nieco niszowym kierunku smakowym – mówi Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w Fanex.



© Portal Spożywczy 2021-05-07 14:43:25