Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Kolejna firma mleczarska wchodzi w zamienniki. "To trend nie tylko dla wegan"

OSM Piątnica wprowadza do oferty nową markę Piątnica Roślinna. - Zainteresowanie żywnością roślinną rośnie nie tylko wśród wegan czy wegetarian - mówi Łukasz Kalinowski, wiceprezes Piątnicy.

Piątnica wchodzi w trend roślinny

Piątnica rozszerzyła ofertę o kategorię napojów roślinnych. Napoje roślinne Piątnicy dostępne są w 2 wariantach smakowych: owsianym i sojowym.

- Obserwujemy rosnące zainteresowanie żywnością roślinną już nie tylko wśród wegan czy wegetarian. To trend, do którego dołączają także osoby nierezygnujące ze spożywania tradycyjnego nabiału, chcące urozmaicić swą dietę czy poszukujące nowych doznań smakowych  – mówi Łukasz Kalinowski, Wiceprezes OSM Piątnica.

– Po nasze napoje roślinne może więc sięgnąć każdy, niezależnie od preferencji żywieniowych. Cechuje je duża uniwersalność zastosowań – można je stosować tam, gdzie używane jest mleko. Dodatkowo, tak jak wszystkie nasze produkty, mają prosty, naturalny skład i są wyjątkowo smaczne. To najwyższa jakość, którą gwarantuje marka Piątnica – zachwala.

Piątnica wprowadza napoje roślinne. Jaki mają skład?

Jak podaje firma, nowe napoje roślinne z Piątnicy mają prosty skład, oparty o naturalne składniki. Charakteryzują się delikatnie słodkim smakiem (bez dodatku cukru) oraz konsystencją zbliżoną do mleka krowiego. Jako produkty roślinne nie zawierają laktozy.

Produkty należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Dostępne są w butelce z rączką, o pojemności 1 l.

Napój owsiany i sojowy - nowości z Piątnicy

Napój owsiany - to pasteryzowany napój roślinny o delikatnym, naturalnie słodkim smaku, w składzie którego znajdują się: owies z upraw ekologicznych, olej słonecznikowy, sól i woda. Produkt nie zawiera dodatku cukru i - jak podaje firma-  świetnie sprawdza się wszędzie tam, gdzie mleko, jako baza lub dodatek do wielu dań.

Napój sojowy to produkt o prostym składzie, w którym występują tylko naturalne składniki, a pozyskiwana do jego produkcji soja pochodzi z upraw na terenach Unii Europejskiej. Napój wyróżnia się  odpowiednio zbalansowanym smakiem oraz zawartością białka bliską mleku krowiemu. Znajduje wszechstronne wykorzystanie w kuchni.

 



© Portal Spożywczy 2022-05-29 10:06:05