Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Wiceprezes Tarczyński SA: Zakładom mięsnym trudno trwale zaistnieć na rynkach UE

W naszej ocenie polskim zakładom mięsnym wciąż bardzo trudno jest zaistnieć na trwałe ze sprzedażą krajowych produktów na rynku europejskim - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Krzysztof Wachowski, wiceprezes Tarczyński SA.


Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
Data: 22-01-2010, 14:04

Przetwory mięsne z zakładów Tarczyński SA są dystrybuowane przede wszystkim w granicach Polski. - Eksport stanowi wciąż marginalny udział w naszej sprzedaży - zaznacza Krzysztof Wachowski. - Skala środków finansowych jakich wymaga promocja marki czy też produktów na rynkach zagranicznych jest wciąż poza zasięgiem wielu polskich zakładów - podkreśla.

Spółka Tarczyński SA istnieje od roku 1990. Prowadzi działalność w zakresie szeroko rozumianego przetwórstwa mięsa. W swej ofercie posiada pełną gamę wyrobów wytwarzanych zarówno z mięsa wieprzowego jak i drobiowego.

© Portal Spożywczy 2021-04-18 04:45:53