Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Tańsze mandarynki i pomarańcze, grejpruty i cytryny podrożały

Z danych Ministerstwa Rolnictwa wynika, że w drugim tygodniu lutego na monitorowanych rynkach hurtowych (Bronisze, Lublin, Poznań, Sandomierz, Zielona Góra) ceny pomarańczy oscylowały w granicach 2,50-5,00 PLN/kg, mandarynek 3,30-6,00 PLN/kg, cytryn 3,70-5,30 PLN/kg, natomiast grejpfrutów 3,50-8,00 PLN/kg.


Autor: Bank Gospodarki Żywnościowej
Data: 16-02-2010, 12:01

Tym samym ceny cytryn i grejpfrutów pozostawały wyższe niż przed rokiem, tańsze natomiast były mandarynki i pomarańcze - podaje BGŻ.

© Portal Spożywczy 2021-04-12 05:39:13