Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

ZM Mysław wróciły z produkcją do Mysłowic

Od początku roku znów produkujemy wędliny w naszych własnych zakładach w Mysłowicach - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Celina Helbik, dyrektor ds. kontroli i zarządzania jakością ZM Mysław.

Przez prawie pół roku Mysław produkował swoje wyroby w wydzierżawionej części zakładów Jandar. W tym samym czasie trwała odbudowa zniszczonych pożarem hal w Mysłowicach. - Czujemy się trochę tak, jakbyśmy zaczynali od nowa - zdradza Celina Helbik. - Cały czas rozwijamy produkcję. W tym momencie bardzo dużą wagę kładziemy też na promocję naszych produktów. Ciągle jest dużo do zrobienia - dodaje.

Akcentuje, że jej firma, mimo trudnej sytuacji po pożarze nie straciła swojego rynku. - To dla nas istotne - zaznacza. W planach ZM Mysław jest dokończenie odbudowy zakładów, bowiem jeszcze nie wszystko zostało zrekonstruowane. - Idziemy z postępem, nową technologią i urządzeniami. Umiemy to łączyć z tradycją - mówi dyrektor ds. kontroli i zarządzania jakością ZM Mysław.



© Portal Spożywczy 2021-07-31 11:30:51