Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

SM Gostyń patentuje mleko zagęszczone z magnezem

Jesteśmy w trakcje procesu uzyskiwania patentu na nasz nowy produkt. Na początku roku wprowadziliśmy do sprzedaży mleko zagęszczone light (4 proc. tłuszczu) z magnezem - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Grzegorz Grzeszkowiak, prezes SM Gostyń.


Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspozywczy.pl
Data: 02-08-2010, 10:48

Uznaliśmy, że trend prozdrowotny jest na tyle silny, że nie możemy go lekceważyć. Stąd pomysł opracowania, opatentowania i sprzedaży wzbogaconego magnezem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu. Magnez jest wypłukiwany z organizmu człowieka przez kawę, a przede wszystkim do tego napoju dodawane są produkowane przez nas mleka zagęszczone - mówi Grzegorz Grzeszkowiak.

Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu została założona w czerwcu 1889 roku. Spółdzielnia jest liderem w produkcji mleka zagęszczonego.

© Portal Spożywczy 2020-07-14 02:10:45