Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Niższe ceny skupu żywca wieprzowego (04-10.02.08)

Po wzroście na przełomie miesięcy, w dniach 04-10.02.br. ceny skupu trzody chlewnej ponownie uległy obniżeniu. Według danych ministerstwa rolnictwa ukształtowały się one średnio na poziomie 3,27 zł/kg, tj. o 1,6% niższym niż w poprzednim tygodniu, o 15% niższym niż przed miesiącem i o 1% niższym niż przed rokiem.


Autor: Agencja Rynku Rolnego
Data: 11-02-2008, 00:00

Żywiec wołowy skupowano po 4,16 zł/kg wobec 4,15 zł/kg przed tygodniem. Był on o 1% droższy niż przed miesiącem, ale o 3,5% tańszy niż rok wcześniej.

W dniach 04-10.02.br. za kurczęta typu brojler płacono 3,06 zł/kg, tj. o 1% więcej niż w poprzednim tygodniu i podobnie jak przed miesiącem. Natomiast w odniesieniu do cen sprzed roku kurczęta były droższe o 9%. Indyki skupowano po 4,10 zł/kg, tj. po cenie o 1 gr/kg niższej niż przed tygodniem oraz odpowiednio o 1% i o 2% niższej niż przed miesiącem i rokiem.

© Portal Spożywczy 2021-01-21 09:55:29