Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

ZM Herman modyfikują receptury wędlin

W pierwszej połowie 2011 roku Zakłady Mięsne Herman koncentrowały się na projektowaniu nowych produktów oraz modyfikacji i udoskonalaniu istniejących receptur i procesów.

Opracowaniem ulepszeń dla produktów i procesów produkcyjnych spółka zajmowała się samodzielnie. Jak czytamy w opublikowanym niedawno raporcie - "w I połowie 2011 r. opracowano ok. 20 nowych wyrobów, z których ok. 11 zostało zaakceptowane przez klientów i wprowadzone na stałe do sprzedaży".

"Aktualna sytuacja finansowa, przy zachowaniu niezmiennie wysokiej dyscypliny budżetowej, pozwala na prowadzenie działalności produkcyjno - handlowej bez zahamowań, nie pozwala jednak na zaangażowanie własnych środków finansowych na szerszą działalność inwestycyjną" - czytamy dalej.

ZM Herman w czerwcu i sierpniu 2011 r. przedłużyły umowy o kredyty obrotowe zapewniające środki obrotowe na prowadzenie działalności gospodarczej.



© Portal Spożywczy 2021-08-03 12:06:31