Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

FroSTA rezygnuje z dodatków do żywności

W roku 2012 zakończymy długoterminową inwestycję - zmiany receptur wszystkich naszych produktów na produkty bez dodatku wzmacniaczy smaku, aromatów i barwników. Właśnie wprowadzamy na rynek efekt dwóch lat naszej pracy. Zmieniliśmy receptury mieszanek warzywnych i dań gotowych, kończymy prace nad produktami rybnymi - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Adam Basałaj, dyrektor generalny FRoSTA sp. z o.o.


Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
Data: 12-01-2012, 12:57
Adam Basałaj, dyrektor generalny FRoSTA sp. z o.o.

FRoSTA jest pierwszą marką spożywczą w Polsce, która usunęła ze wszystkich swoich produktów wzmacniacze smaku, aromaty i barwniki. Przeprowadziliśmy ten proces z pełną konsekwencją - produkty, których produkcja bez dodatków okazała się niemożliwa, usunęliśmy z naszej oferty - mówi dyrektor Basałaj.

Podkreśla, że pierwsze opinie konsumentów na temat naszych nowych produktów są bardzo pozytywne. - Zmiana ta jak wspomniałem była inwestycją, więc w długim okresie wierzymy, że przełoży się na sukces sprzedażowy - dodaje.

© Portal Spożywczy 2020-08-09 10:53:51