Wydruk strony Portalu Spożywczego - www.portalspożywczy.pl

Sekretarz generalny Polbisco: Nawet 30 proc. produktów cukierniczych to innowacje

Branża cukiernicza to bardzo innowacyjny segment. Szacujemy, że 20-30 proc. produktów w przemyśle cukierniczym to produkty innowacyjne - mówi Marek Przeździak, sekretarz generalny Stowarzyszenia Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych Polbisco.


Autor: www.portalspozywczy.pl
Data: 30-03-2012, 15:11
Na zdj. Marek Przeździak, sekretarz generalny Polbisco

Jego zdaniem, segment cukierniczy jest bardzo wrażliwy na sygnały konsumenckie.

-Jeśli rynek jest konkurencyjny, to każdy producent szuka dla siebie niszy i sposobu na zainteresowanie klienta. Wtedy pojawia się innowacyjność - mówi Marek Przeździak.

- Cały czas szukamy nowych produktów, odpowiadamy na trendy, zapotrzebowanie konsumenckie, modę - np. obecnie jest zapotrzebowanie na produkty fit - dodaje.

 

© Portal Spożywczy 2020-07-11 09:56:55