Biedronka czasowo rozszerza asortyment marki własnej Kraina Mięs
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 20-06-2017, 13:04

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
Hodowcą cieląt, z których powstają produkty mięsne dostępne w ofercie Biedronki, jest Józef Wojewódzki, prowadzący gospodarstwo rolne w małej wsi na Mazowszu – Wojewódkach Dolnych.
Józef Wojewódzki hodowlą bydła zajął się 9 lat temu. Nowo zakupione zwierzęta pochodzące wyłącznie od polskich hodowców po tym, jak trafią do jego gospodarstwa, przechodzą kwarantannę i pełny program profilaktyki chorób bydła wraz z odpowiednimi szczepieniami. Następnie podczas hodowli zwierzęta przebywają w specjalnie zbudowanym budynku inwentarskim, skonstruowanym w taki sposób, aby ułatwić jego izolację termiczną i dezynfekcję. Wewnątrz panuje odpowiedni mikroklimat zapewniany przez wloty kierunkowe powietrza, świetlik kalenicowy oraz system wentylacji grawitacyjnej. W budynku wyeliminowano wilgoć i przeciągi.
komentarze (2)
Dlaczego na schab wieprzowy bez kości w kawalku nie ma polskiego kodu kreskowego? Jeżeli na etykiecie
OdpowiedzBrak kodu kreskowego na ścianie wieprzowy.kraina mięs
Odpowiedz