Carrefour otworzył pierwszą restaurację w Paryżu
Sieć supermarketów Carrefour otworzyła swoją pierwszą restaurację w Paryżu. Oficjalnie „Bon Appétit!” jest tylko testem, ale jeśli okaże się sukcesem, nie będzie jedyną placówką gastronomiczną sieci.

Pierwszy punkt Bon Appétit! został otwarty w sercu Paryża. Na 63 mkw. wygospodarowano miejsce dla 35 osób. Koncept koncentruje się na zdrowym odżywianiu i gamie produktów pochodzących z rolnictwa ekologicznego i fair trade, które można spożywać na miejscu lub zabrać do domu. Alexandre de Palmas, dyrektor konceptów proximity, zapowiedział, że do 2022 r. Grupa chce potroić swój udział w rynku w tym segmencie, który jest obecnie głównie obsługiwany przez szyld „Bon app”.
Swoją pierwszą restauracją Carrefour konkuruje z Monoprix (z grupy Casino), która trzy lata temu zaczęła otwierać „Cantines” (obecnie działają cztery) w Paryżu i okolicach.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.