Carrefour rozszerza produkcję pieczywa ekologicznego
Kolejne sklepy Carrefour Polska oferują swoim klientom wypiekane na miejscu pieczywo bio. Certyfikowane wypieki dostępne są już nie tylko w wybranych hiper-, lecz także w supermarketach sieci. Asortyment piekarni został też rozszerzony o nowe produkty.

Rozwój oferty bio to element strategii transformacji żywieniowej, w myśl której firma działa między innymi na rzecz upowszechniania produktów ekologicznych.
Realizując część tej strategii, sieć dostosowała produkcję własną pieczywa do wymogów prawa rolnictwa ekologicznego w dwóch hipermarketach – w Katowicach oraz Bydgoszczy – i od połowy ubiegłego roku oferuje bio pieczywo w tych lokalizacjach.
Od stycznia br. certyfikowane pieczywo bio odpiekane jest również w 11 warszawskich supermarketach Carrefour – między innymi przy ul. Solec 32, ul. Marszałkowskiej 104/122, ul. Powsińskiej 31 czy ul. Światowida 18 - a także wypiekane w hipermarkecie Carrefour w Galerii Mokotów. Dodatkowo sieć rozwinęła ofertę pieczywa ekologicznego o 6 nowych produktów.
Dzięki certyfikacji ekologicznej obejmującej produkcję pieczywa w sklepach Carrefour, klienci otrzymują produkt w 100% ekologiczny, zgodny z wszystkimi wymaganiami prawa rolnictwa ekologicznego. Bio pieczywo produkowane w Carrefour powstaje z certyfikowanych ekologicznych składników.
W nadchodzących miesiącach Carrefour Polska planuje rozszerzenie produkcji pieczywa BIO o kolejne sklepy.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.