Dyrektor PizzaPortal: Rynek zamówień on-line cały czas się rozwija
Rynek zamówień posiłków on-line cały czas się rozwija. Polska jeszcze nie jest tak rozwinięta pod kątem użytkowania Internetu, jak na naszych innych rynkach - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Lech Kaniuk, dyrektor PizzaPortal.pl.
- Na jedzenie zamawiane on-line wydamy więcej niż w zeszłym roku?
- Zauważamy wzrost wartości średniego koszyka. Jednak trudno jednoznacznie stwierdzić czym ten wzrost jest spowodowany. Na początku 2011 r. wiele restauracji podniosło ceny, tłumacząc się wzrostem VATu. Ale w naszym systemie również pojawiły się nowe rodzaje restauracji, np. Sushi. Oferują one jedzenie dużo droższe niż tradycyjna pizza.
- Czy rosnące ceny żywności odbiją się negatywnie państwa działalności?
- Notujemy wzrost o ok. 40 proc. miesięcznie. Trudno nam dzisiaj odpowiedzieć, bo nasz wzrost jest spowodowany bardzo dużymi nakładami na marketing i zwiększeniem ilości dostępnych restauracji. Rok temu mieliśmy około 20 restauracji on-line. Dzisiaj prawie 500.
- Myśli Pan o wprowadzaniu innowacji?
- Oczywiście. Już w kwietniu planujemy wdrożyć innowacje dostępne dla użytkowników. Jednak dzisiaj nie mogę jeszcze nic zdradzić.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.