E.Leclerc w Rzeszowie przeszedł modernizację
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 29-10-2018, 09:59

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
W hipermarkecie wprowadzono szereg zmian poprawiających jakość produktów. Modernizacja objęła m.in. zakup nowych ekologicznych lodówek CO2, bardziej przyjaznych środowisku. Dzięki tej zmianie powierzchnia obejmująca produkty chłodzone powiększyła się o ok. 40 proc. W dziale „Owoce i Warzywa” wprowadzono technologię nawilżania zapewniającą długotrwałe utrzymanie świeżości sałat i ziół oraz zamontowano nowoczesną ladę chłodniczą. Nowa lada pojawiła się także w dziale garmażeryjnym, który został wzbogacony o strefę ciepłych posiłków i zyskał nazwę „Bistro”.
Najbardziej widoczna zmiana nastąpiła w dziale „Zdrowa Żywność”. Jego asortyment poszerzono o ponad 1000 nowych produktów. Dział został szczególnie wyeksponowany w przestrzeni sklepu, podzielono go także na osobne kategorie produktów: ekologiczne, bez laktozy, bez cukru, bez glutenu, vege, super food oraz bez glutaminianu. Nowe oblicze zyskał również dział „Kuchnie Świata”, który po zmianach obejmuje ponad 700 produktów. Został on także podzielony na sekcje: francuską, włoską, grecką, orientalną, tajską, meksykańską, japońską i chińską.
komentarze (0)