EEC 2016: presja cenowa niekorzystnie wpływa na jakość produktów
- Autor: RW, portalspozywczy.pl
- Data: 24-05-2016, 20:09

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
- Na problem łańcucha żywnościowego możemy spojrzeć od strony producenta oraz od strony konsumenta. Każda ze stron ma inne cele. Na pewno obie strony muszą mieć określoną świadomość - mówił prezes Agencji Rynku Rolnego podczas debaty "Współpraca w branży spożywczej".
Jak wyjaśnił zarówno dla producentów, jaki i dla konsumentów powinna być prowadzona dostosowana do nich narracja. Z jednej strony producent musi mieć wiedzę dotyczącą tego, co dostarcza do przetworzenia, a dalej w łańcuchu handlowym do konsumenta, a konsumenci powinni wiedzieć co tak naprawdę kupują - od kogo jest dany produkt, w jaki sposób został wytworzony, a także co miało wpływ na jego ostateczną cenę.
komentarze (0)