EEC 2018: Handel i producenci żywności odpowiadają na coraz szybsze zmiany trendów i wymagań konsumentów
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 15-05-2018, 16:39

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
Podczas debaty Artur Jastrząb, wiceprezes zarządu, Żywiec Zdrój SA zwrócił uwagę, że każdy spożywa wodę, więc profil konsumenta spółki to po prostu nasze społeczeństwo. - Duży wpływ na to jakich mamy konsumentów wyznaczają trendy prozdrowotne. To młodsi konsumenci szybciej adoptują się do tych trendów, więc wzrost konsumpcji wody widoczny jest bardziej w ich pokoleniu. Chcemy edukować i wspierać konsumentów, np. rodziców, aby podawali wodę dzieciom, aby zbudować dobre nawyki na przyszłość - komentuje.
Jego zdaniem to co wyznacza współczesną konsumpcję to pęd. - Konsumpcja jest w pędzie. Widać, że poszukują innych, mniejszych opakowań - poniżej 1 litra - dodaje.
komentarze (0)