Ekspert: Jak marki spożywcze i sieci handlowe reagują na trend weganizmu?
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 01-10-2018, 09:42

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
- Oczekuje się, że globalny rynek substytutów mięsa osiągnie do roku 2020 przychód w wysokości 5,2 miliarda dolarów, rejestrując złożoną roczną stopę wzrostu na poziomie 8,4% w okresie prognozy 2015-2020, wg Allied Market Research - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Rafał Krauze, Country Manager w trnd Polska.
- Chociaż wegańskie produkty spożywcze znajdują się w niszowym segmencie rynku, to segment ten szybko rośnie z powodu szerokiego stosowania weganizmu na całym świecie. Inne czynniki, które przyczyniają się do wzrostu konsumpcji wegańskich produktów żywnościowych, to ślad ekologiczny oraz abstynencja od okrucieństwa wobec zwierząt - dodaje.
komentarze (4)
mała uwaga: produkty mleczne to też produkty odzwierzęce. pozdrawiam
OdpowiedzPanie Ekspercie. Patrzmy jeszcze dalej! Róbmy produkty dla Sprautarian nie mylić ze Spartanami. W tej diecie zakazane jest spożywanie jakichkolwiek produktów pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego, a jej zwolennicy żywią się głównie kiełkami (nasionami zbóż, warzyw i owoców). Wspierajmy jak największe grupy odmieńców to cały przemysł będzie uzdrowiony i osiągnie Nirvanę poprzez jego likwidację.
OdpowiedzPrzecież to promil promila o czym tu mówić ?
OdpowiedzDino widać że cały czas próbuje iść pod prąd, tak nawet nie znajdzie się napoju sojowego, który to w dzisiejszych czasach znajdziemy w większości małych sklepów.
Odpowiedz