Nagrody wręczyli Wojciech Kuśpik, prezes grupy PTWP, Edyta Kochlewska, redaktor naczelna serwisu dlahandlu.pl i redaktor naczelna Rynku Spożywczego oraz Magdalena Twardokęs, menadżer segmentu spożywczego.
W skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, weszli:
· Magdalena Brzózka, redaktor prowadząca horecatrends.pl
· Dominik Duraj, szef kuchni restauracji Villa Gardena
· David Gaboriaud, trendsetter kulinarny i osobowość telewizyjna
· Stefan Golonka, przez 20 lat prezes Kraft Foods, obecnie członek RN Bakalland
· Honorata Jarocka, analityk Mintel
· Renata Juszkiewicz, prezes Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji
· Urszula Kłosiewicz-Górecka z Instytutu Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
· Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl
· Ola Lazar, współzałożycielka akceleratora Food Forward
· Szymon Mordasiewicz, Commercial Director Panelu Gospodarstw Domowych GfK
· Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl
· Rafał Sikora, manager Rynku Spożywczego
· Bartosz Urbaniak, szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią i Afrykę
· Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting
· Szymon Żółciński, partner w zespole Biznes i innowacje w CRIDO
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: Produkt innowacyjny; Nowy produkt; Produkt tradycyjny i regionalny; Produkt wysokiej jakości oraz po raz pierwszy w kategorii Produkt HorecaTrends.
Certyfikaty w kategorii Produkt innowacyjny otrzymały:
§ BeRAW ProBiotic Cookie firmy Purella Sp. z o.o.
§ Linia produktów bez laktozy, firmy Grupa MLEKOVITA
§ Superfood Bowl firmy Chias Brothers Europe Sp. z o.o.
§ Linia budyni proteinowych, firmy Intenson Europe Sp. z o.o.
Certyfikaty w kategorii Nowy Produkt otrzymały:
§ Old Friends Kimchi Vegan Spicy, firmy Fabryka 111 Sp. z o.o.
§ VegUp BIO Mango Alphonso, produkowane przez firmę Jogurty Magda
§ Snajki, firmy Snails Garden
§ DayUp Protein Boost, Arteta Sp. z o. o
Certyfikaty w kategorii Produkt tradycyjny i regionalny otrzymały:
§ Jaja od kury zielononóżki, od Oldar Group Sp. z o.o.
§ Tradycyjna Osełka Masła ekstra 300g Łosickie 82%, Zakładów Mleczarskich "LAKTOPOL-A" Sp. z o.o.
§ Zakwas z kiszonych buraków, produkowany przez Przetwórnię warzyw M.Sznajder Kiszone warzywa z Doliny Baryczy
§ Linia Tradycyjnie Wędzone, firmy Dobrowolscy Sp z o. o.
Certyfikaty w kategorii Produkt Wysokiej Jakości otrzymały:
§ Kombucha Brothers & Sisters, firmy Natural Brands Sp. z o.o.
§ Linia Czekolad Premium E.Wedel, firmy Lotte Wedel
§ Kurczak Zagrodowy z Podlasia, firmy Sedar SA
§ Browar Kormoran Sp. z o.o. za 1na100 Pigwowiec i Miód
Certyfikaty w kategorii Produkt HorecaTrends otrzymały:
§ Pastrami Deli Sp. z o.o. za Pastrami
§ Sok niskosłodzony z Jagody Kamczackiej firmy Mariola Bielas Cztery Pory Smaku
§ Ser Bursztyn Szefa marki Skarby Serowara, firmy Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek
§ Hotz – linia dodatków: chili, pesto, ketchup, chrzan, firmy Proco Polska Sp. z o.o. Sp. k.
Przyznano również certyfikat szczególny. Jego laureat został wyłoniony w drodze głosowania internautów - czytelników serwisu portalspozywczy.pl. Certyfikat ten otrzymała linia budyni proteinowych firmy Intenson.
Rekomendacja potwierdzona znakiem „Certyfikatu Dobry Produkt” to szansa dla polskich firm spożywczych na większe uznanie wśród klientów, a także hurtowników i sieci handlowych. Prezentacja Certyfikatu na opakowaniu to także realna szansa na wyróżnienie i podkreślenie wyjątkowości Państwa produktu na sklepowej półce.
Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

komentarze (0)