Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Handel

Henryka Bochniarz: Rynek japoński to możliwość zbytu na ogromną skalę

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 17-11-2017, 12:26
Umowa UE-Japonia otwiera japoński rynek dla polskich producentów żywności. - Trafienie w gust Japończyków i przekonanie, że kupują od nas produkty, które odpowiadają ich wymaganiom, zapewnia możliwość zbytu na bardzo dużą skalę – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Henryka Bochniarz, prezydent Konfederacji Lewiatan oraz prezes Polsko-Japońskiego Komitetu Gospodarczego.
Henryka Bochniarz: Rynek japoński to możliwość zbytu na ogromną skalę
Henryka Bochniarz, prezydent Konfederacji Lewiatan. Fot. PTWP

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Czy możemy porównać japońskiego konsumenta do włoskiego, który również przywiązuje ogromną wagę do jakości produktów spożywczych? – Można zastosować takie porównanie. Japończycy, tak jak i Włosi, przywiązują ogromną wagę do jakości posiłków. To nie jest dla nich marginesowa sprawa. Zauważmy – i w jednym i drugim kraju działa tysiące restauracji i barów. Trafienie w gust Japończyków i przekonanie, że kupują od nas produkty, które odpowiadają ich wymaganiom, zapewnia możliwość zbytu na bardzo dużą skalę – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Henryka Bochniarz, prezydent Konfederacji Lewiatan oraz prezes Polsko-Japońskiego Komitetu Gospodarczego.

– Tylko nie ma tu możliwości, aby pójść na skróty – że „przemycimy” produkt gorszej jakości i nikt tego nie zauważy. Musimy bardzo uważać – korzystając z tego, że ich rynek staje się bardziej otwarty – żebyśmy nie zrobili sobie krzywdy. Żebyśmy nie myśleli, że możemy szybko coś sprzedać i nie patrzeć na to, jakie będą długofalowe efekty – dodaje Bochniarz.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!