Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Lidl z Tygodniem Regionalnym

  • Autor: www.portalspozywczy.pl/PR
  • Data: 22-10-2018, 13:47
22 października – w Lidlu rozpoczął się Tydzień Regionalny. Wśród wielu lokalnych produktów znajdziemy m.in. dziczyznę z Bieszczad, mazurskie ryby oraz tradycyjne wędliny.
Lidl z Tygodniem Regionalnym
Fot. shutterstock

Od 22 października klienci sieci Lidl będą mogli skosztować specjałów z różnych regionów Polski – od północy po samo południe. Dziczyzna, wędzone ryby, regionalne miody, nabiał, coś na słodko – w sklepach znajdziemy produkty, z których przyrządzimy regionalne śniadanie, obiad, deser i kolację. 

W ofercie sieci Lidl znajdzie się m.in. gulasz, steki z udźca jelenia z Bieszczad, mięso z perliczki i Wołowina z Mazur.

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W trakcie Tygodnia Regionalnego sieć oferuje również wędliny marki „Ojcowa Wędzarnia”. Proces produkcji wędlin tej marki oparty jest na rodzinnych recepturach tworzonych od 1945 roku oraz autorskim procesie wędzenia. Klienci sieci będą mogli kupić polędwicę i boczek premium, wędzone kabanosy,  podsuszaną kiełbasę pieczoną z polędwiczką gęsią. 

W ofercie znajdą się również ryby z Mazur – dzwonki siei i filet sandacza. Do słoików wkładana jest czysta ryba – bez panierki oraz chemicznych konserwantów, a sama produkcja odbywa się ręcznie. Na smakoszy ryb wędzonych czekać będzie sielawa z Mazur wędzona na gorąco.

Oprócz mięs, ryb i wędlin w ofercie klienci będą mogli znaleźć regionalne produkty mleczne, soki, piwa oraz miody.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Partnerzy serwisu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!