Lidl z Tygodniem Regionalnym
- Autor: www.portalspozywczy.pl/PR
- Data: 22-10-2018, 13:47

Od 22 października klienci sieci Lidl będą mogli skosztować specjałów z różnych regionów Polski – od północy po samo południe. Dziczyzna, wędzone ryby, regionalne miody, nabiał, coś na słodko – w sklepach znajdziemy produkty, z których przyrządzimy regionalne śniadanie, obiad, deser i kolację.
W ofercie sieci Lidl znajdzie się m.in. gulasz, steki z udźca jelenia z Bieszczad, mięso z perliczki i Wołowina z Mazur.
Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
W trakcie Tygodnia Regionalnego sieć oferuje również wędliny marki „Ojcowa Wędzarnia”. Proces produkcji wędlin tej marki oparty jest na rodzinnych recepturach tworzonych od 1945 roku oraz autorskim procesie wędzenia. Klienci sieci będą mogli kupić polędwicę i boczek premium, wędzone kabanosy, podsuszaną kiełbasę pieczoną z polędwiczką gęsią.
W ofercie znajdą się również ryby z Mazur – dzwonki siei i filet sandacza. Do słoików wkładana jest czysta ryba – bez panierki oraz chemicznych konserwantów, a sama produkcja odbywa się ręcznie. Na smakoszy ryb wędzonych czekać będzie sielawa z Mazur wędzona na gorąco.
Oprócz mięs, ryb i wędlin w ofercie klienci będą mogli znaleźć regionalne produkty mleczne, soki, piwa oraz miody.
Powiązane tematy:
-
Akcesoria i gry logiczne dla psów w Lidlu. Światowy Dzień Psa
-
Prezes Netto: Klienci szukają taniej żywności
-
Lidl rozszerza sieć o kolejne dwa sklepy
-
Euro Sklep kończy 25 lat
-
Lidl obiecuje chronić polskie rodziny przez inflacją. O co chodzi?
-
ekonomiczny poniedziałek
7 informacji z rynku spożywczego w I półroczu
-
Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
-
Sieci źle oznaczają ceny. Biedronka, Kaufland, Auchan ukarani przez UOKiK
-
Koniec fikcyjnych obniżek cen? Jest projekt ustawy
-
Lidl otwiera energooszczędny i ekologiczny sklep w Warszawie
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
- Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
komentarze (0)