Makro Polska oferuje pełen asortyment dziczyzny – mrożonej przez cały rok oraz świeżej w sezonie jesienno-zimowym. W sieci hurtowni można znaleźć mięso m.in. z sarny, dzika, jelenia, królika, kuropatwy czy gęsi. Dostępne są m.in.: combry, łopatki, udźce, schaby, steki, tuszki, carpaccio oraz wędliny – od dostawców takich, jak m.in. Provincja, Kanwil czy Sokołów.
Dziczyzna jest jedynym z mięs, w którego hodowlę nie ingeruje człowiek. Dzikie zwierzęta żyją w swoim naturalnym środowisku i żywią się jedynie tym, co przynosi przyroda. Dzięki temu dziczyzna jest mięsem całkowicie nieprzetworzonym oraz wolnym od m.in. antybiotyków. Sprawia to, że posiada ona wyjątkowe walory odżywcze i smakowe – jej mięso jest kruche, soczyste i lekkostrawne oraz nie wymaga wielogodzinnej obróbki termicznej. Dziczyzna wpisuje się we współczesne trendy kulinarne związane ze zdrowym stylem życia, jest regionalna, sezonowa i ekologiczna.
Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

komentarze (3)
\"Dziki\" królik pewno prosto z Australii :) Zapewne wcale tu ktoś poczciwego hodowlanego kicaka nie pomylił z zającem ;)
OdpowiedzYogi w Polsce żyje dziki królik, jest 3 razy mniejszy od zająca i jest to zwierzyna łowna
Odpowiedz@Zzzzz, fakt. \"W Polsce króliki występują niezbyt licznie i żyją głównie w południowo-zachodniej oraz zachodniej i środkowej części kraju... Królik jest w Polsce zwierzęciem łownym z okresem ochronnym. Sezon łowiecki, podobnie jak u zająca szaraka, trwa od 1 listopada do 31 grudnia, a w drodze odłowu do 15 stycznia.\"
Odpowiedz