Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Handel

Niektórzy wolą pracować w szarej strefie niż na etacie w sieciach handlowych

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 25-03-2016, 10:13
Gdy brakuje osób do pracy w sieciach handlowych, zwłaszcza na najniższych stanowiskach, firmy myślą o zatrudnianiu również cudzoziemców, np. z Ukrainy. Ale dla niektórych Ukraińców nie jest to dobra propozycja, ponieważ wolą pracę w szarej strefie. - Rozliczanie się „pod stołem” okazuje się bardziej opłacalne finansowo, niż etat w dużej sieci handlowej - mówi dla serwisu portalspozywczy.pl Artur Skiba, prezes Antal International.
Niektórzy wolą pracować w szarej strefie niż na etacie w sieciach handlowych
Artur Skiba, prezes Antal International. Fot. Antal

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Mówi się, że brakuje pracowników do pracy w sieciach handlowych, zwłaszcza na najniższych stanowiskach. Są propozycje, aby przyjmować na te stanowiska pracowników z Ukrainy, ale nie zawsze odpowiada im wysokość wynagrodzenia. Czy zetknęli się Państwo z tym zjawiskiem?

- Na stanowiskach specjalistycznych i menedżerskich, na które konsultanci Antal prowadzą rekrutacje, to zjawisko raczej nie występuje - mówi dla serwisu portalspozywczy.pl Artur Skiba, prezes Antal International. 

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!