Tegoroczne Forum Rynku Spożywczego i Handlu odbędzie 7 i 8 listopada w Hotelu Sheraton Grand Warsaw. Zostało już tylko półtorej tygodnia, aby zarejestrować swój udział w wydarzeniu. Przypomnijmy, że prowadzimy osobną rejestrację na udział stacjonarny oraz udział online. 

Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2022. Zarejestruj się!

O czym będziemy rozmawiać na FRSih2022? Poznajcie najciekawsze tematy

Think Agile: Branża spożywcza zawsze zwinna

► 7 listopada | 9.00-11.00
► wśród prelegentów: Jakub Borowski, Credit Agricole Bank Polska | Marika Knorr, CCL Label | Adam Manikowski, Żabka Polska | Kacper Nosarzewski, Polskie Towarzystwo Studiów nad Przyszłością, partner, 4CF | Paweł Nowak, Goodvalley, producent marki, Dolina Dobra | Marian Owerko, Bakalland | Robert Wawro, Grupa Maspex, CEDC International |

Scenariusze dla polskiej branży spożywczej na czas zawirowań geopolitycznych | Rynkowe konsekwencje drożejących surowców i wojny po sąsiedzku | Zielony Ład, zmiany proklimatyczne, zrównoważone strategie | Przetasowania trendów biznesowych i konsumenckich: czyli rozwój w cieniu inflacji | Kryzys to nie tylko wyzwania, ale także możliwości |

Nowy handlowy ład

► 8 listopada | 9.30-11.00
► wśród prelegentów: Tomasz Chróstny, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów | Renata Juszkiewicz, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji | Karol Kamas, Sodexo Benefits and Rewards Services | Sławomir Leszczyński, Makro Cash And Carry Polska | Anna Sapota, TOMRA |

Czym żyje branża: system kaucyjny, kryzys energetyczny, presja płacowa | Czas wyzwań, czas możliwości: handel zawsze otwarty na zmiany | Wygodny konsument w czasach inflacyjnego tornado | Dwa miliony nowych konsumentów i pracowników | Franczyza: nowe uregulowania prawne i biznesowe |

Konsumenckie motto: tanio, online, blisko

► 8 listopada | 11.30-13.00
► wśród prelegentów: Bartek Bobczyński, Deloitte Digital | Janusz Byliński, Bronisze | Marc Dherment, Grupa Muszkieterów | Katarzyna Konkel, Omnisense | Krystian Krystoforski, Oryginalny Sok | Jacek Palec, Frisco.pl | Jan Sałata, PSH Nasz Sklep (Grupa Specjał) |

Demokratyzacja konsumpcji, czyli taniej w czasach wysokich cen | E-commerce – technologia buduje wygodne nawyki | Jak daleko można spersonalizować ofertę i zlojalizować klienta? | Co sprzedaje: cena, promocja czy opakowanie? | Rola influencerów w budowaniu wizerunku marki | Wyzwania szefów firm FMCG w czasach ekonomicznej i emocjonalnej huśtawki

Foodtech i Retailtech – innowacje i strat-upy zmieniają obraz rynku

► 8 listopada | 11.30-13.00
► wśród prelegentów: Piotr Grabowski, FoodTech.ac. | Rafał Kunicki, PROTEINrise | Ola Lazar, FoodForward | Piotr Lubiewa-Wieleżyński, Carrefour Polska | Andrej Modic, Farmer Direct (LokalnyRolnik.pl) | Bartłomiej Rak, Rebread

Akwaponika i farmy miejskie – czyli ultralokalna żywność także z miast | Aplikacje, dane, chmura łączą klienta i sklep | Sklepy autonomiczne, vending, nanoplacówki | Kasy samoobsługowe, wirtualne przymierzalnie i asystenci | Przegląd foodowej i retailowej sceny start-upowej

 Power of e-commerce

► 8 listopada | 13.30-15.00
► wśród prelegentów: Żaneta Drzazga, Ambasada Francji w Polsce | Jakub Giermasiński, Accenture w Polsce | Mikołaj Piaskowski, Baker McKenzie | Bartosz Prokopowicz, Glovo Polska | Kay Weber, Salesforce |

Cyfrowa przyszłość zakupów oczami liderów | Doznać metaversum, czyli e-commerce w nieustającej ewolucji | Wygodna ścieżka zakupów, wygodne płatności, wygodna dostawa | Dark stores zmieniają oblicze miast i e-handlu | Liveshopping napędza sprzedaż online | E-sklep z dobrym regulaminem i promocją

Zobacz pełną agendę

Organizatorem 15. edycji Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2022 jest Grupa PTWP wraz z redakcjami PortalSpozywczy.pl, DlaHandlu.pl i HoReCaTrends.pl.

 

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl