Piotr Grauer, dyrektor w KPMG - obszerny wywiad nt. rynku handlowego i sektora spożywczego
- Autor: www.portalspozywczy.pl; Paulina Bełżecka, Magda Brzózka
- Data: 26-03-2013, 11:02

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
Jak branża spożywcza i handlowa funkcjonuje i funkcjonowała w trudnym okresie spowolnienia?
Wydaje mi się, że pierwszego „chrztu bojowego" sektor spożywczy doświadczył rok przed wybuchem ogólnoświatowego kryzysu finansowego, czyli w 2007 r. kiedy to nastąpił nieoczekiwany wzrost cen surowców. To był zimny prysznic dla branży, który spowodował, że kiedy rok później pojawił się właściwy kryzys, właściciele firm spożywczych byli już przygotowani na niepewne czasy.
komentarze (1)
Ciekawe gdzie był ten spadek cen cukru bo na pewno nie w Polsce ani w Unii. W takim razie kogo te prognozy dotyczą panie dyrektorze?
Odpowiedz