Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Piotr Grauer, dyrektor w KPMG - obszerny wywiad nt. rynku handlowego i sektora spożywczego

  • Autor: www.portalspozywczy.pl; Paulina Bełżecka, Magda Brzózka
  • Data: 26-03-2013, 11:02
- O tym jak branża spożywcza i handlowa funkcjonuje w trudnym okresie spowolnienia, jak może wyglądać handel w Polsce za kilka lat, jaki będzie bieżący rok dla polskiej gospodarki - o tym wszystkim mówi Piotr Grauer, dyrektor KPMG w wywiadzie z serwisem www.portalspozywczy.pl.
Piotr Grauer, dyrektor w KPMG - obszerny wywiad nt. rynku handlowego i sektora spożywczego
Piotr Grauer, ekspert firmy doradczej KPMG

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Jak branża spożywcza i handlowa funkcjonuje i funkcjonowała w trudnym okresie spowolnienia?

Wydaje mi się, że pierwszego „chrztu bojowego" sektor spożywczy doświadczył rok przed wybuchem ogólnoświatowego kryzysu finansowego, czyli w 2007 r. kiedy to nastąpił nieoczekiwany wzrost cen surowców. To był zimny prysznic dla branży, który spowodował, że kiedy rok później pojawił się właściwy kryzys, właściciele firm spożywczych byli już przygotowani na niepewne czasy.

Dalsza część artykułu (98%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • observator 2013-03-27 11:00:01

    Ciekawe gdzie był ten spadek cen cukru bo na pewno nie w Polsce ani w Unii. W takim razie kogo te prognozy dotyczą panie dyrektorze?

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!