Polscy producenci żywności, chcąc wejść do Hiszpanii, powinni szukać nisz rynkowych
- Autor: BW; www.portalspozywczy.pl
- Data: 12-04-2016, 10:30

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
Podróżujący Hiszpanie stali się bardziej „globalni”, a na półkach hiszpańskich supermarketów pojawiły się w większej ilości produkty z różnych stron świata.
Wydział Promocji Handlu i Inwestycji Ambasady RP w Madrycie wskazuje, że hiszpańska oferta przetworzonych warzyw i owoców jest w coraz większym stopniu uzupełniana przez produkty pochodzące z importu, co jest efektem zmiany gustów konsumenckich i coraz większego otwarcia się Hiszpanów na nowe produkty. Swoje miejsce na rynku znalazły już artykuły rolno-spożywcze z Włoch, Francji, Niemiec czy Wielkiej Brytanii, natomiast brak jest właściwie wyrobów z Polski.
komentarze (0)