Sfinks podejmuje działania w celu rewitalizacji działalności za granicą
Od kilku miesięcy wnikliwie badamy rynek czeski i coraz lepiej rozumiemy jego specyfikę. Podjęte dotychczas działania prosprzedażowe i restrukturyzacyjne doprowadziły do znaczącego wzrostu obrotów restauracji w Pradze. Po pierwszych czterech miesiącach tego roku, po raz pierwszy od jej uruchomienia, restauracja w Czechach wypracowała też zysk - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska.
Sfinks Polska wprowadza nowe menu w restauracji Sphinx zlokalizowanej w czeskiej Pradze, w którym znajdą się tradycyjne polskie dania (trzy rodzaje pierogów, żurek, bigos, śledź i borowiki smażone na maśle).
- Mamy nadzieję, że wprowadzenie nowego menu w praskim Sphinksie będzie stanowiło kolejny krok w kierunku rewitalizacji działalności Sfinks Polska za granicą - komentuje Mariola Krawiec-Rzeszotek. Jak dodaje, zaletą nowego menu w praskiej restauracji jest możliwość objęcia jej systemem centralnych zakupów i korzystanie przez czeską lokalizację z dodatkowych oszczędności.
- Nasza restauracja w Pradze jest położona Na Prikopie w prestiżowym miejscu, niezmiernie atrakcyjnym wśród turystów - komentuje prezes zarządu Sfinks Polska.
Przeczytaj także:
Sieć Sfinks: Założone w strategii na lata 2011-14 przychody i EBITDA nieaktualne
