Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Tesco wprowadza staropolską markę własną

Tesco mocno inwestuje w rozwój marki własnej. Sieć wprowadziła właśnie do sklepów wędliny pod marką "Skarby Regionów". Przedstawiciele Tesco zapewniają, że tworząc nową linię produktów private label sięgnęli po receptury z początku XX w. Co ma podkreślić jakość sprzedawanych wędlin i nawiązywać do tradycyjnych, lokalnych smaków.
  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 17-07-2014, 21:04
Tesco wprowadza staropolską markę własną
Marka własne Skarby Regionów z Tesco. fot. Tesco

Marki własne cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. W zeszłym roku ich udział na rynku FMCG w porównaniu z rokiem 2012 wzrósł o 1,5 pkt. proc.

„Chcąc spełnić rosnące wymagania klientów, tworząc nową gamę wędlin „Skarby Regionów" Tesco sięgnęło po staropolskie receptury pochodzące nawet z 1904 roku oraz po informacje zebrane przez etnografów. W efekcie powstała gama składająca się z 13 produktów z Galicji, Wileńszczyzny, Wielkopolski, Śląska, Mazowsza i Kaszub. - informują przedstawiciele Tesco Polska. Klasyczne receptury i starannie dobrane składniki nowych produktów z linii „Skarby Regionów" to zupełna nowość w asortymencie Tesco.

- (...) zależy nam na tym, aby tworzone przez nas marki były smaczne, oryginalne i aby nasi klienci chętnie do nich wracali - mówi Ewa Rogozińska, menadżer kategorii wędlin. - „Skarby Regionów" zostały przygotowane według staropolskich, sprawdzonych receptur i powinny zadowolić nawet klientów z najbardziej wymagającymi kubkami smakowymi - dodaje Rogozińska.

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Tesco podkreśla rodowód wykorzystanych receptur. Klienci ciekawi smaku lokalnych przysmaków z Mazowsza mogą spróbować „Szynki ciechanowskiej". To gotowana szynka wieprzowa, okryta naturalną przędzą. Według etnografa dra Tomasza Czerwińskiego przepis pochodzi z Mazowsza Starego.

Miłośnicy klasycznych smaków z Galicji w nowej gamie znajdą aż 5 produktów - „Kiełbasę dawniej słońcem podsuszaną", na którą przepis pochodzi z „Monografii powiatu myślenickiego" z 1970 roku, „Krakowski boczek zawijany" i „Krakowską wędzonkę zawijaną"- które można znaleźć w publikacji „Krakowskie Wyroby Wędliniarskie" z 1926 roku, „Krakowską kiełbasę polędwicową", „Salceson Lachów Sądeckich" pochodzący z książki „Chleb nasz powszedni czyli Kuchnia Lachów Sądeckich" z 2009 roku.

„Krajeński pasztet z cielęciną", „Szynka z młodego wieprza", „Kiełbasa gospodarza z gęsiną" to najstarsze przepisy w całej gamie. Zawdzięczamy je książce „Kucharz Wielkopolski - praktyczne przepisy." z 1904 roku.

Nowy konsument na rynku spożywczym

KATOWICE MCK
25-27 KWIETNIA 2022
WWW.EECPOLAND.EU

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Gość 2014-07-21 14:02:24

    Tesco, jak wiadomo, jest staropolskie...

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Partnerzy serwisu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!