Trendy kulinarne: Co będziemy jeść w 2022 roku?
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 23-11-2021, 10:25

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl
Trendy kulinarne na 2022 rok
Nasze zwyczaje od niemal dwóch lat w dużym stopniu podyktowane są ograniczeniami spowodowanymi pandemią, która paradoksalnie wielu z nas otworzyła nowe drzwi. Przekonaliśmy się do gotowania w domu, bardziej świadomie, również w aspekcie marnowania żywności. W kolejnym roku będziemy podtrzymywali ten kierunek – jaki więc będzie 2022 rok od kuchni?
Gołąbki i krupnik
- Zachłyśnięci hawajskimi poke bowlami i koreańskim kimchi, zatęsknimy za daniami przygotowywanymi przez nasze babcie. Tradycyjne potrawy będziemy zarówno zamawiać w restauracjach, jak i przyrządzać samodzielnie. Na naszych talerzach częściej zaczną gościć gołąbki, krupnik z kaszą jęczmienną czy domowe cepeliny – zwrot ku tradycyjnej polskiej kuchni to również okazja do eksperymentów. Przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie, będziemy śmiało modyfikować, np. dodając roślinne zamienniki mięsa czy doprawiając pozornie niepasującymi przyprawami - informują eksperci Lokalnego Rolnika.
komentarze (0)