Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Handel

Umacnia się trend na grillowanie. Ile kosztuje mięso w Kauflandzie i Lidlu?

Z nadejściem pogodnych dni Polacy grillują w ogrodzie, na działce czy tarasie czy. To masowe zjawisko, na którym producenci mięsa, przypraw oraz sieci handlowe mogą zarobić.
Umacnia się trend na grillowanie. Ile kosztuje mięso w Kauflandzie i Lidlu?

Szukasz lokalu handlowego do wynajęcia? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Grillowanie: Sezon zaczyna się od pierwszych słonecznych dni

Bardziej zachowawczy konsumenci wyciągają zestawy do grillowania najpóźniej w długi majowy weekend. Natomiast koniec sezonu przesuwa się z roku na rok, coraz bardziej wydłużając czas sprzedaży produktów grillowych. Kiedyś granicę wyznaczał koniec lata. Teraz, przy dobrej pogodzie, może trwać nawet do końca października.

Pojawiające się w mediach informacje o tym, że w trakcie grillowania z wytapianego tłuszczu, który skapuje na rozżarzone węgle, mogą powstawać szkodliwe dla zdrowia substancje, nie zniechęcają Polaków do grilla. Przeciwnie, trend się umacnia. 

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!