Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
HoReCa

Pascal Brodnicki - głowa pełna pomysłów

  • Autor: Jakub Szymanek
  • Data: 08-01-2018, 11:31
O nowym projekcie - Tuba Smaku, wymarzonej restauracji, trendach na rynku gastronomicznym z Pascalem Brodnickim, rozmawia Jakub Szymanek.
Pascal Brodnicki - głowa pełna pomysłów

Otworzyłeś kanał Tuba Smaku, który można oglądać na YouTube.com. Powiedz proszę, skąd taki pomysł i dlaczego zaangażowałeś się w ten projekt?

Swoje działania w internecie rozpocząłem ok. 6 lat temu. Wówczas wspólnie z moim przyjacielem otwieraliśmy nasz pierwszy kanał w sieci. Jednak ze względu na inne obowiązki zawodowe, związane m.in. z moją pracą w telewizji i brakiem czasu, projekt w internecie zszedł na dalszy plan. Natomiast pół roku temu postanowiłem wrócić do tego tematu i sumiennie zająć się nim od początku do końca. Razem z moją żoną i grupą przyjaciół, dla których gotowanie jest ogromną pasją, stworzyliśmy wspólny projekt - Tubę Smaku. Mickey Rotten prowadzi kanał "vegeTable", Agnieszka Milczarek - moja żona - pokazuje, jak gotować lekko i pysznie. Daniel Brzeziński - mój przyjaciel, z którym od dawna współpracuję - ma kanał dedykowany kuchni azjatyckiej "Umami". A ostatnio dołączyła do nas Agata Stankiewicz z programu "Bake off - Ale ciacho", która przygotowuje słodkie propozycje. Póki co, nasza praca spotyka się z pozytywnym odzewem ze strony odbiorców.

Do kogo jest skierowana Tuba Smaku?

Absolutnie do wszystkich. W zależności od tematu filmu. Ostatnio np. tworzyłem odcinek pod hasłem przepis dla studenta, który miał ponad 102 tys. odsłon. Pokazuje to, że osoby uczące się również oglądają Tubę Smaku. Na naszym kanale przedstawiamy zarówno przepisy bardziej lub mniej skomplikowane, jak i czasochłonne. Część z nich jest skierowana do ludzi, którzy mają więcej doświadczenia w kuchni, mają zasobniejszy portfel i wyposażenie kuchni, ale także pokazujemy propozycje dla tych z mniejszym zaznajomieniem w temacie gotowania. Z myślą o tych drugich wkrótce powstanie kolejna odsłona na naszym kanale zatytułowana "Kuchnia banalna", którą stworzą dwie osoby niebędące profesjonalnymi kucharzami, a gotują z pasją. Swoim programem chcą udowodnić, że można przygotować proste i pyszne dania.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!