Rynek HoReCa: Szybka obsługa, szybki rozwój
- Autor: Paulina Mroziak
- Data: 15-07-2016, 09:11

Na rynku HoReCa ewidentnie widać pozytywne zmiany, które zaszły w ostatnich latach. Dobre prognozy wynikają m.in. z tego, że z roku na rok rośnie liczba konsumentów, którzy chcą często korzystać z usług gastronomicznych. Prognozy na najbliższe lata pokazują dalsze umocnienie rynku HoReCa, a szczyt dynamiki jest przewidywany na najbliższe trzy lata. Czy na fali tych pozytywnych zmian popłyną także popularne sieci fastfood? Czy moda na eko i zdrową żywność oraz slow food i food trucki mogą zahamować rozwój gigantów rynkowych?
Bez paniki
Jak potwierdza Dominik Szulowski, Public Relations Senior Manager w McDonald’s Polska, slow-burgery, zdrowa i ekologiczna żywność czy powrót trendu na gotowanie w domach to ciekawe inicjatywy, które spółka uważnie obserwuje. - Rynek gastronomiczny jest tak pojemny, że znajdzie się w nim miejsce zarówno dla lokali takich jak nasz, jak i tych wpisujących się w trend slow food. Na każdym kroku podkreślamy nasze atuty, np. mięso wysokiej jakości. Podkreślamy jakość naszych surowców, pochodzenie ze sprawdzonych źródeł od stałych wieloletnich dostawców. Oferujemy również coraz szersze możliwości indywidualizacji zamówienia - podkreśla Szulowski.
komentarze (0)