Agnieszka Kręglicka: Chcemy ułatwić rolnikom sprzedaż bezpośrednią
- Autor: Anna Wrona/portalspozywczy
- Data: 04-07-2017, 08:49

Jak przyznała restauratorka, wszyscy oczekujemy jedzenia dobrej jakości i powinniśmy mieć do niego dostęp, zarówno klienci indywidualni, jak przedsiębiorcy. – Każdy powinien mieć prawo do tego, by kupować jedzenie bez pośredników, jak najmniej przetworzone, bezpośrednio z pola na stół – podkreśliła Agnieszka Kręglicka.
Jej zdaniem restauratorzy oczekiwaliby ułatwienia rolnikom sprzedaży bezpośredniej, bez względu na to, w jakim miejscu się ona odbywa, w gospodarstwie, czy z dostawą do miasta. – Chcielibyśmy, by rolnicy mogli wystawiać rachunki, faktury RR są utrudnieniem. Chcielibyśmy, by wszystkie produkty wytwarzane domowymi sposobami na małą skalę były dostępne, w tym wędliny, chleby, dżemy czy kompoty – wymieniła.
komentarze (1)
Co by restauratorzy nie twierdzili najlepiej smakuje domowe jedzenie. Reszta to tylko podróbki lepsze lub gorsze z niemałą dozą PR-ru. I zawsze człek wie co spożywa.
Odpowiedz