Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Bary mleczne mają się świetnie. W Warszawie trwa reaktywacja lokali z lat 50.

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 11-04-2017, 09:50
– Chcemy kontynuować misję przywracania barów mlecznych Warszawie i nadawania im takiej formy, jaką miały pierwotnie, gdyż w latach 50., te miejsca były naprawdę awangardowe – mówi Kamil Hagemajer, właściciel sieci warszawskich barów mlecznych Mleczarnia Jerozolimska, który ma na swoim koncie udaną reaktywację kultowego Baru Prasowego, a teraz postanowił zająć się reaktywacją Baru Gdańskiego.
Bary mleczne mają się świetnie. W Warszawie trwa reaktywacja lokali z lat 50.
fot. materiały prasowe

Bar Gdański powstał w latach 50. ubiegłego wieku, by służyć ludowi pracującemu stolicy. W nowej odsłonie zaprezentuje się miastu na początku maja.

– Mamy doświadczenie z Baru Prasowego, który okazał się ogromnym sukcesem. Na co dzień widzimy, jak bardzo takie miejsca są potrzebne mieszkańcom stolicy. Chcemy kontynuować misję przywracania barów mlecznych Warszawie i nadawania im takiej formy, jaką miały pierwotnie, gdyż w latach 50., te miejsca były naprawdę awangardowe – mówi Kamil Hagemajer.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!