Berlin Döner Kebap wprowadza wegetariańskie kebaby
Na początku maja br. sieć kebabowa Berlin Döner Kebap wprowadziła do swojej oferty danie o nazwie Rollo Halloumi Special. To nowa propozycja bezmięsna, powiększająca selekcję dań Vegge Food, oferowanych w sieci.

- To naturalny rozwój naszego produktu. Uważnie śledzimy preferencje konsumentów i stale pracujemy nad dostosowaniem oferty - mówi Sławomir Rogowski, właściciel marki Berlin Döner Kebap.
- Dieta bezmięsna jest coraz bardziej popularna w Polsce, a ser Halloumi obok oferowanego już przez nas Falafela w ciekawy sposób powiększa ofertę tego typu dań w naszej sieci - dodaje.
Rollo Halloumi Special bazuje na cypryjskim serku wytwarzanym z mleka owczego. Kompozycję smakową tworzą również rukola, świeże warzywa, łagodny sos tworzony według własnej receptury.
Marka Berlin Döner Kebap liczy dzisiaj blisko 50 restauracji.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.