Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu
HoReCa

Cacek: W mniejszych miastach Sphinx to już restauracja premium

Do tej pory sieć Sphinx otwierała lokale jedynie w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców. - Testujemy możliwość wejścia do mniejszych ośrodków - mówi Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

Cacek: W mniejszych miastach Sphinx to już restauracja premium
Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska S.A. fot. Piotr Waniorek/zelaznastudio.pl

Autor: Adam Tubilewicz, portalspozywczy.pl
Data: 25-02-2016, 10:27

Prezes zarządu Sfinks Polska S.A. przyznał, że firma ostrożnie zaczyna rozważać możliwość otwierania lokali w mniejszych miastach. - Do tej pory przyjmowaliśmy zasadę, że granicą dla nas jest 100 tys. mieszkańców. Natomiast obecnie zmieniamy nieco koncepcję, bo jeśli także w mniejszych miejscowościach można osiągnąć zakładany przez nas zwrot z inwestycji na poziomie 30 proc. ROI, to czemu nie? Warto dodać, że w mniejszych miastach niższe są koszty pracy, a także nie je się lunchów, przez co lokal można otworzyć później - dodał Cacek. 

Prezes Sfinksa przyznał, że o ile Sphinxy w dużych miastach lokują się w segmencie casual dining, to w mniejszych są już postrzegane jako restauracje premium. - Bardzo dobrze radzi sobie nasz nowy Sphinx w Gnieźnie. Musimy jednak być pewni, że duże zainteresowanie nie wynika jedynie z efektu świeżości - mówił Cacek.

Sfinks Polska zarządza obecnie 119 restauracjami na terenie Polski, w tym siecią 104 restauracji Sphinx (segment casual dining), 10 restauracjami Chłopskie Jadło (segment premium) i 5 restauracjami WOOK (segment casual dining).

 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Sphinx RSS ALERT    /    Sfinks RSS ALERT    /    Sfinks Polska RSS ALERT    /    Sylwester Cacek RSS ALERT    /    restauracje fast casual dining RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 18.208.202.194
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!