Dairy Queen w Polsce. Plany i nowe koncepty sieci
- Autor: Paweł Jachowski, www.portalspozywczy.pl
- Data: 06-10-2015, 16:39

Dairy Queen zamierza otwierać w Polsce punkty w dwóch konceptach: DQ Chill oraz DQ Grill & Chill. Ten pierwszy funkcjonuje od 11 września na parterze Wola Parku, a ten drugi uruchomiony zostanie w strefie food court tego samego centrum handlowego już wkrótce, najprawdopodobniej jeszcze w październiku. DQ w koncepcie Chill oferować będzie lody (m.in. flagowy produkt o nazwie "Blizzard" - lody sprzedawane w "odwróconym" kubeczku), desery lodowe, lodowe napoje i ciasta, natomiast w koncepcie Grill & Chill oprócz wskazanych już produktów klienci będą mogli dodatkowo nabyć dania na ciepło z kurczaka oraz burgery.
Spółka Sparrow 4, która formalnie odpowiedzialna jest za prowadzenie sieci DQ w Polsce, oba wspomniane koncepty rozwijać będzie w trzech wariantach, różniących się między sobą ze względu na to, w jakiej lokalizacji się znajdują: w centrum handlowym, przy ulicy, bądź jako placówka wolnostojąca.
komentarze (0)