Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Dyrektor Costa Coffee: Rynek kawiarni będzie rósł 6-7 proc. rocznie. To szansa na rozwój

  • Autor: PM, www.portalspozywczy.pl
  • Data: 29-01-2016, 14:32
- Rynek markowych kawiarni jest warty około 500 mln zł i dynamicznie się rozwija. W najbliższych latach będzie niezmiennie rósł w tempie ok. 6-7 proc. rocznie. To znakomita szansa na zintensyfikowaną ekspansję, którą planujemy wykorzystać - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl, Andrzej Jackiewicz, dyrektor zarządzający Costa Coffee Polska.
Dyrektor Costa Coffee: Rynek kawiarni będzie rósł 6-7 proc. rocznie. To szansa na rozwój
Andrzej Jackiewicz, dyrektor zarządzający Costa Coffee Polska

Obecnie Costa Coffee zarządza siecią 113 kawiarni tej marki w 18 miastach Polski i 194 kawomatami samoobsługowymi Costa Express. - Docieramy do konsumentów w ponad 300 lokalizacjach w całym kraju. A to na pewno nie jest nasze ostatnie słowo - dodaje Andrzej Jackiewicz.

Jak zapewnia, do końca bieżącego roku finansowego (kończącego się w lutym 2016 r.) w Polsce działać będzie już ok. 115 kawiarni i ok. 210 maszyn vendingowych. W kolejnych latach dynamika rozwoju ma wzrosnąć, czego efektem będzie kilkanaście otwarć kawiarni rocznie.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • ractom 2016-01-30 12:00:28

    Dyrektorze - najpierw popracujcie nad jakością kawy i zajmijcie się core biznesem, bo daleko Wam do Starbucksa. Poza tym Anglia to raczej z herbaty słynie, a kawa to dominacja innych krajów. Włączenie coffee heaven obniżyło Wam bardzo loty. Raczej jak utrzymacie to co macie to będzie juz sukces.

    Odpowiedz
  • tatu 2016-02-01 11:29:04

    A mi właśnie teraz kawa w Coście smakuje, a nie jestem w stanie wypić tej ze Strarbucks. Choć jeszcze 2-3 lata temu Costę omijałam dużym łukiem ze względu na zbyt dużą zawartość robusty w mieszance oraz często przegrzewane mleko przez personel. Fajnie, że mają Flata i do tego widać, że pracują nad personelem - który jak na razie najbardziej profesjonalnym, sympatyczny i z pasja jest w Nero ;)

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!