Food court w Galerii Mazovia stawia na ekologiczne naczynia
Największe centrum handlowe w Płocku stawia na biodegradowalne naczynia i sztućce. W odnowionej strefie food court znalazło się miejsce na ekologiczne rozwiązania dla klientów

Pod koniec czerwca Galeria Mazovia oficjalnie otworzyła zmodernizowaną strefę restauracyjną. Wystrój nowego food courtu jest inspirowany Płockim Towarzystwem Wioślarskim, jednym z najstarszych klubów w Polsce. Do dekoracji przestrzeni, która przywodzi na myśl hangar na łodzie, wykorzystano oryginalne łódki, wiosła, boje, liny i inne elementy związane ze sportem, jakim jest wioślarstwo. Meble zostały wykonane z litego drewna, które stosuje się do budowy łodzi.
W odnowionej strefie restauracyjnej Galeria Mazovia daje klientom możliwość skorzystania z ekologicznych naczyń i sztućców, wykonanych z biodegradowalnych materiałów: trzciny cukrowej oraz skrobi kukurydzianej.
- W Galerii Mazovia wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Jednym z nich jest świadome działanie na rzecz ochrony środowiska, nie tylko we własnym domu. Oferując biodegradowalne naczynia dajemy naszym klientom wybór, jednocześnie ograniczając zużycie plastiku w strefie restauracyjnej - mówi Izabela Tucholska-Oleszczuk, Dyrektor Galerii Mazovia.
Galeria Mazovia to największe centrum handlowe w Płocku. W trzykondygnacyjnym budynku znajduje się ponad 120 sklepów, lokali gastronomicznych, punktów usługowych, fitness i plac zabaw dla dzieci. Food court z największą ofertą restauracyjną w Płocku pomieści 300 gości. Właścicielem obiektu jest Fundusz ESCF firmy CBRE Global Investors, a za zarządzanie obiektem odpowiedzialna jest firma CBRE Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.