Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
HoReCa

Food Show 2018: Polacy mają coraz wyższe oczekiwania wobec restauracji (wideo)

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 20-03-2018, 13:26
- Świadomość kulinarna Polaków jest coraz większa. Coraz chętniej jemy na mieście, a wraz z tym rosną nasze oczekiwania wobec restauracji. Dlatego właściciele lokali gastronomicznych powinni brać pod uwagę aktualne trendy, np. na niemarnowanie jedzenia i otwarcie je komunikować - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Angelika Borysiak, Social Media i Marketing Manager, zawodowo związana z branżą gastronomiczną i hotelarską.
Food Show 2018: Polacy mają coraz wyższe oczekiwania wobec restauracji (wideo)
Rozmowa z Angeliką Borysiak, fot. PTWP

- Zwiększa się świadomość kulinarna Polaków. Coraz chętniej jemy na mieście, a wraz z tym rosną nasze oczekiwania wobec restauracji. Właściciele lokali gastronomicznych powinni brać pod uwagę aktualne trendy, np. na niemarnowanie jedzenia. Jeśli jako restauracja podejmujemy działania wpisujące się w to zjawisko, warto pokazać to w social media i zarażać tym naszych gości. Podobnie jest z modą na lokalność i żywność typu superfoods - mówi Angelika Borysiak.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!