Food Show 2018: Polacy mają coraz wyższe oczekiwania wobec restauracji (wideo)
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 20-03-2018, 13:26
- Świadomość kulinarna Polaków jest coraz większa. Coraz chętniej jemy na mieście, a wraz z tym rosną nasze oczekiwania wobec restauracji. Dlatego właściciele lokali gastronomicznych powinni brać pod uwagę aktualne trendy, np. na niemarnowanie jedzenia i otwarcie je komunikować - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Angelika Borysiak, Social Media i Marketing Manager, zawodowo związana z branżą gastronomiczną i hotelarską.
Rozmowa z Angeliką Borysiak, fot. PTWP
- Zwiększa się świadomość kulinarna Polaków. Coraz chętniej jemy na mieście, a wraz z tym rosną nasze oczekiwania wobec restauracji. Właściciele lokali gastronomicznych powinni brać pod uwagę aktualne trendy, np. na niemarnowanie jedzenia. Jeśli jako restauracja podejmujemy działania wpisujące się w to zjawisko, warto pokazać to w social media i zarażać tym naszych gości. Podobnie jest z modą na lokalność i żywność typu superfoods - mówi Angelika Borysiak.
Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (0)