Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
HoReCa

Food Show 2018: Zloty food trucków są szansą na ich zaistnienie

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 16-03-2018, 12:18
Rynek food trucków poszedł w takim kierunku, że jeśli właściciele food trucków nie uczestniczą w zlotach, mają małą szansę, żeby zaistnieć - mówił Piotr Kołodziej, dyrektor Food Fest podczas debaty "Lokal bez adresu: targi śniadaniowe, nocne markety, food trucki" odbywającej się w trakcie Food Show 2018.
Food Show 2018: Zloty food trucków są szansą na ich zaistnienie
Piotr Kołodziej, dyrektor, FoodFest. Fot. PTWP

- Imprezy plenerowe są zależne od pogody. Ludzi ściąga fajna forma spędzenia czasu, w wielu miastach nie można zjeść różnorodnych potraw, mało jest lokali gastronomicznych. A na zlot food trucków przyjeżdża wiele samochodów z daniami z całego świata - mówił Piotr Kołodziej, dyrektor Food Fest. 

- Rynek food trucków poszedł w takim kierunku, że jeśli właściciele food trucków nie uczestniczą na zlotach, to małą mają szansę, żeby zaistnieć. Food trucków jest w Polsce ok 1000, a powinno być może 500. Nie jest problemem zebranie 20 samochodów na zlot, wyzwaniem jest zebranie 20 wartościowych samochodów - dodał.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!