Gastromall Group z nowym autorskim konceptem gastronomicznym
Gastromall Group uruchamia lokal w Katowicach w nowym koncepcie opartym na różnorodnej kuchni, ofercie dopasowanej do potrzeb pracowników biurowca oraz gości z zewnątrz i cyklicznych wydarzeniach specjalnych. Autorski koncept gastronomiczny zajmie powierzchnię 480 mkw. na parterze budynku .KTW I. Otwarcie zaplanowano na lipiec br.
Gastromall Group to sieć obejmująca ponad 100 punktów w Polsce, posiadająca w swoim portfolio marki Olimp, Companeros The Foodies, Like Thai, Point Frappe i Deli Sandwich. Na siedzibę nowego lokalu gastronomicznego w Katowicach wybrano biurowiec .KTW I, znajdujący się w sąsiedztwie Spodka i unikatowej Strefy Kultury. To właśnie wyjątkowa lokalizacja skłoniła firmę do stworzenia w tym miejscu dedykowanego konceptu, który ma spełnić oczekiwania zarówno pracowników obiektu, jak i gości z zewnątrz.
Lokal zajmie powierzchnię 480 mkw. na parterze. Będzie znajdował się w zachodniej części budynku, z wejściem od strony Placu Honorowego przed Spodkiem. Obejmie dwie strefy funkcjonalne: część typowo lunchową i część popołudniowo-wieczorną. Ta pierwsza, pod szyldem City Break, zaserwuje gościom tradycyjne śniadania, lunche oraz bogaty wybór deserów i przekąsek. Druga strefa w postaci restauracji Isto z obsługą kelnerską ma tworzyć komfortowe warunki do spotkań biznesowych, jak też tych mniej formalnych, zachęcając wyrafinowanym menu a’la carte, o które zadba Szef Kuchni –Patryk Dusza.
Wystrój obu stref ma bazować na najnowszych trendach. Część dzienna (kantyna) zostanie urządzona z wykorzystaniem naturalnego drewna i roślin filtrujących powietrze. Z kolei wnętrze restauracji Isto – zgodnie z wizją projektantów – będzie eleganckie i nowoczesne, z wygodnymi meblami, pełne światła i pięknych detali.
