„Letnia Fiesta” w restauracjach Sphinx
- Autor: portalspozywczy/pr
- Data: 11-07-2019, 12:12

- Tworząc najnowszą wkładkę do menu pod uwagę braliśmy sezonowość, ale też kulinarne trendy i oczekiwania naszych gości, jak choćby chęć odkrywania nowych i nieoczywistych smaków. W daniach z Letniej Fiesty pojawiają się więc świeże, sezonowe produkty, na przykład kurki, czy przypominające egzotyczne wakacje sos mango i krewetki w ciekawych połączeniach. Ofertę nowości wzbogaciliśmy również o docenianą przez naszych klientów kategorię – steki. Obok amerykańskiego proponujemy dwa nowe steki: rostbef oraz antrykot – każdy z innymi dodatkami. Liczymy, że nasi goście chętnie będą sięgać po nowości na lato – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Nowa oferta to smaki inspirowane latem. Na początek goście mogą zamówić tarator – lekki chłodnik bułgarski przygotowany na bazie delikatnego jogurtu z dodatkiem świeżego ogórka, czosnku, koperku oraz orzechów włoskich oraz zestaw dwóch libańskich chlebków manouche: jeden z serem, smażonymi kurkami z cebulą i koperkiem, a drugi z serem, rukolą i szynką dojrzewającą, podawane z sosem jogurtowo – miętowym. Nie zabrakło też kultowej shoarmy w letniej odsłonie – z kurkami w sosie śmietanowym, serwowanej z półksiężycami w ziołach, sałatką wegetariańską, bułką pita i sosem do wyboru. Klienci mogą zasmakować też owoców morza w spaghetti z krewetkami na winie z dodatkiem aromatycznej pietruszki, czosnku i pomidorów koktajlowych oprószonych parmezanem. W „Letniej Fieście” pojawiły się też nieoczywiste połączenia smaków, jak burger wołowy z sosem mango i frytkami stekowymi oraz żeberka w ostrym sosie BBQ z sambalem i nutą imbiru, z ziemniakiem w mundurku w maśle czosnkowym, podawane z surówką colesław. Dla miłośników steków przygotowano prawdziwą ucztę smaków. Goście mają do wyboru rostbef wołowy ze smażonymi kurkami z cebulą, frytkami stekowymi oraz masłem i sosem, a także beef orient steak, czyli stek z angusa z krewetkami w harissie i grillowanymi plastrami boczku serwowany z półksiężycami w ziołach, sałatką wegetariańską, masłem oraz sosem. W menu znalazł się również stek z antrykotu z frytkami stekowymi, sałatką grecką oraz masłem i sosem do wyboru. Nowością w karcie jest też bezalkoholowe białe piwo pszeniczne Żywiec.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Sfinks Polska: Kontrola kosztów podstawą zarządzania siecią [WYWIAD]
-
5-8 tys. restauracji jeszcze w tym roku może zakończyć działalność
-
Sfinks Polska inwestuje w delivery i rozwój oferty dań gotowych
-
Sfinks Polska zmniejsza stratę
-
Sfinks z prawomocnym układem UPR
-
Sphinx otwiera sezon na szparagi
-
Sfinks nie skorzystał z prawa do zakupu Fabryki Pizzy
-
Sfinks Polska zmniejsza stratę netto
-
Restauracje bez kelnerów? Przyszłość gastronomii
-
Sfinks Polska stawia na franczyzę
komentarze (0)