Makarun w nowej odsłonie w Gliwicach
6 lutego w gliwickiej Galerii Forum otwarta zostanie nowa restauracja sieci Makarun Spaghetti and Salad, pierwsza po totalnym redesignie marki. Właściciele, Maciej Rajewski, Katarzyna Pluciak i Magdalena Pluciak już po raz drugi zainwestowali w Makaruna. Na początku stycznia ruszył należący do nich lokal w Katowicach.

Sieć przez ostatnie pół roku intensywnie pracowała nad nową koncepcją Makaruna, także wizualną. Jedną z wprowadzonych zmian jest postawienie na live cooking.
– W gliwickim lokalu po raz pierwszy wprowadzimy live cooking. Pozostaniemy przy smakach i daniach, które nasi goście lubią najbardziej, ale serwować je będziemy w przyjemniejszych okolicznościach – mówi Marcin Szworak, jeden ze współwłaścicieli marki Makarun Spaghetti and Salad
W gliwicki lokal zainwestowała trzyosobowa spółka - Katarzyna i Magdalena Pluciak oraz Maciej Rajewski, który ma duże doświadczenie w branży gastronomicznej, zdobyte głównie na rynku brytyjskim. Przez 7 lat zarządzał restauracjami, skupionymi w grupie TheRestaurantGroup, prowadzącej ponad 300 lokali m.in. z kuchnią meksykańską i włoską, obsługującej także londyńskie City.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.